İstanbul depremi, İzmir’i alarma geçirdi: Beş ilçe öne çıkıyor

İzmir İnşaatlarının Durumu Yeniden Gündemde

İstanbul Silivri’de meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye’de deprem tehdidi en yüksek kentlerden olan İzmir’deki binaların durumu merak konusu olmaya devam ediyor.

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bengi Atak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılan yapı stoku envanter çalışmasını değerlendirdi.

Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yaklaşık 100 bin binanın incelendiğini belirten Atak, Karşıyaka’da da yeni bir envanter çalışmasına başlanacağını ifade etti. Ayrıca, Konak bölgesinde yapı stoku envanter çalışmasının tamamlanması gerektiğini vurguladı.


2020’de meydana gelen deprem İzmir’de yıkıma yol açmıştı.

“Bayraklı ve Bornova’da Çalışmalar Devam Ediyor”

İnşaat Mühendisleri Odası olarak umutlu olduklarını belirten Atak, “Bayraklı ve Bornova ilçelerinde tamamladığımız envanter çalışmalarıyla kent genelinde yüzde 35-40 oranında veri elde edeceğiz.” dedi. Atak ayrıca, yapı stokunda belirgin bir özelliğin binaların yapım yılı olduğunu vurgulayarak, 1999 depreminden sonra gelen yönetmeliklerle hazır beton kullanımının zorunlu hale geldiğini hatırlattı.


Bayraklı ve Bornova’daki yapı stoku incelemeleri devam ediyor.

“Yapının Zeminle Etkileşimi Önemli”

Atak, yapı yılı önemli olsa da tek başına yeterli olmadığını belirterek “Zemin sınıfı da tek başına yeterli değil. Asıl önemli olan yapı-zemin etkileşimidir.” dedi. Atak, İzmir’de yerleşim yoğunluğu açısından Bayraklı, Konak, Bornova, Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinin önemli olduğunu ifade ederek, binaların güçlendirilmesi veya dönüştürülmesinin gerekliliğine dikkat çekti.


2020 depremi sonrası 100 bin binanın kontrol edildiği açıklandı.

“Karşıyaka’da Çalışmalar Başlayacak”

2020 depreminden hemen sonra başlayan envanter çalışmalarında Bayraklı ve Bornova’da 100 bin binanın kontrol edildiğini belirten Atak, hazırlanan raporun İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iletildiğini ve Karşıyaka’da da çalışmaların yakında başlayacağını söyledi. Atak, yapıların performans analizi yapılarak güçlendirilmesi veya dönüştürülmesi gereken yapıların belirleneceğini ifade etti. Atak, Konak bölgesinde yapılacak çalışmayla kent genelinde kapsamlı verilere ulaşacaklarını aktardı.

Related Posts

6 Şubat depremleri: İsias Oteli davası 16 Temmuz’a ertelendi

6 Şubat depremlerinde yıkılan Adıyaman’daki Grand İsias Otel’e ilişkin kamu görevlileri davası 16 Temmuz’a ertelendi. Otelde 72 kişi hayatını kaybetmişti.

Havalar ne zaman ısınacak? İşte Meteoroloji’den en son tahminler

Yurt genelinde yağışlı hava etkisini sürdürmeye devam edecek. Vatandaşlar ikamet ettikleri şehirlerde hava durumunun nasıl seyredeceğini merak ediyor. Peki, havalar ne zaman ısınacak?

Yenidoğan Çetesi’nde dördüncü duruşma: Mahkeme başkanından deprem uyarısı

kamuoyunda ‘Yenidoğan Çetesi’ davası olarak bilinen, bebek hastaları önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları öne sürülen 29’u tutuklu 58 sanığın yargılandığı davanın 4’üncü duruşmasına devam edildi. Tanıkların dinlendği duruşma yarın saat 10.00’a erteledi.

Ahmet Özer’in ilk duruşması 23 Mayıs’ta Silivri’de görülecek

Görevden alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 23 Mayıs’ta yapılacak.

Trump’tan Putin’e: “Vladimir dur!”

Trump, sosyal medyada Putin’e seslenerek, “Vladimir, dur! Haftada 5 bin asker ölüyor. Barış Anlaşmasını yapalım!” dedi.

Dolandırıcılara karşı yeni önlem: ATM’de telefonla konuşmak yasaklandı

Japonya’nın en büyük şehirlerinden Osaka, yaşlıları hedef alan telefon dolandırıcılıklarına karşı ülke çapında bir ilke imza attı. Yeni düzenlemeyle, 65 yaş ve üstü bireylerin ATM’leri kullanırken cep telefonuyla konuşması yasaklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir