İlham Ahmed, The New York Times’a Suriye’deki etnik kimliklerin endişelerini yazdı: “Yeni dönem, Kürtler ve azınlıklar için risklerle dolu; geçici anayasa, Suriye’nin toplumsal çeşitliliğini yansıtmıyor”

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Ofisi Eş Başkanı İlham Ahmed, The New York Times’a Önemli Detaylar Verdi

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Ofisi Eş Başkanı İlham Ahmed, The New York Times’a yazdığı makalede, Şam yönetimi ile Kürtler arasındaki görüşmeler ve bölgenin geleceği hakkında önemli bilgiler paylaştı. Ahmed, yeni Suriye’nin etnik kimlikler arasında nasıl şekilleneceği konusunun endişe verici olduğunu vurgulayarak, geçici anayasanın ülkenin toplumsal çeşitliliğini yansıtmadığını belirtti.

Şam Yönetiminin Uzaklaştırılması ve Gelecek Gelişmeler

Ahmed, Esad yönetiminin geçtiğimiz yıl aralık ayında devrilmesi ve sonrasında yaşanan olaylara da dikkat çekti. Bu değişimin birçok Suriyeli için özgürlüğü ve sevinci beraberinde getirdiğini belirten Ahmed, ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptırımları askıya almasının acıların hafiflemesine yardımcı olabileceğini dile getirdi.

Ahmed, kuzeydoğudaki Kürtler gibi azınlıklar için belirsizlik ve risklerle dolu bir dönemin yaşanabileceğine işaret ederek, yeni Suriye’nin nasıl şekilleneceğinin temel bir endişe kaynağı haline geldiğini ifade etti. Ahmed, Şam ile yapılan müzakereler, yeni Suriye anayasasına yönelik itirazlar, Kürtlerin talepleri ve Kuzeydoğu Suriye’deki yönetim sistemi gibi konuları detaylıca ele aldı.

Yeni Anayasa ve Demokratik İlkeler

Ahmed, yeni Suriye’nin demokratik mi yoksa otokratik mi, haklara saygılı mı yoksa baskıcı mı olacağı konusundaki belirsizliğe dikkat çekti. Geçici Anayasa’nın Suriye’nin toplumsal çeşitliliğini yeterince yansıtmadığını ve azınlıklar ile kadınların haklarını tam olarak korumadığını belirten Ahmed, yeni anayasanın güç paylaşımı, siyasi özgürlükler, yerinden yönetim ve kapsayıcı katılım ilkelerini içermesi gerektiğini vurguladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi’nin (Rojava) bölgede çok etnisiteli ve çok inançlı bir yapıya sahip olduğunu belirten Ahmed, bu modelin tüm Suriye için bir örnek olabileceğini ifade etti. Rojava’da Arapça, Kürtçe ve Süryanice olmak üzere üç resmi dilde eğitim verildiğini de paylaştı.

Ahmed, ABD’nin bu süreçte destek vererek demokratik bir yapı oluşturmaya katkı sunabileceğini ifade ederken, yeni Suriye’nin tüm toplulukların eşit temsil edildiği bir yapıya sahip olması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

MHP’li ismin yargılandığı davada baskıya direnen hakime sürgün gibi atama

Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi hakiminin Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilinin ve bir cumhuriyet savcısı tarafından baskı gördüğü iddiasıyla HSYK’ya yaptığı şikayetin karşısında mahkeme hakimi Şanıurfa’ya sürgün edildi. Baskı yaptığı iddia edilen savcı ise terfi ettirildi

Cübbeli Ahmet’ten tartışma yaratan Fatih Altaylı açıklaması

İsmailağa tarikatının önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü resmi hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Fatih Altaylı’nın tutuklanmasının üzerine bir sürü ismin adını yazıp “Başlarına bela gelecek ve hapse girecek olanlar önce bizim caminin avlusuna işiyorlar. bir kısmı hapse girmedi ama mezara girdi” dedi

Midyat’ta hafif ticari araç devrildi: 3 yaralı

Mardin’in Midyat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari aracın devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: İran ve İsrail arasındaki müzakere masasına füzeler düştü

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEA) Genel Direktörü Rafael Grossi’nin nükeer müzakereler konusundaki çağrısını yorumlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova “Bugün müzakere masasına füzeler isabet etti. Nereden geldiklerini görmemek neredeyse imkansızdı” dedi.

Pezeşkiyan’dan İsrail’i kızdıracak ‘ABD’ açıklaması

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, “ABD’nin nükleer tesislere saldırıları, bu ülkenin İsrail saldırılarının arkasındaki temel faktör olduğunu ortaya koydu. Başlangıçta rollerini gizlemeye çalışsalar da, ülkemizin silahlı kuvvetlerinin kararlı ve caydırıcı tepkisi ve Siyonist rejimin bariz yetersizliğini gözlemledikten sonra kaçınılmaz olarak öne çıktılar” dedi.

Trump henüz kararını açıklamadı ama ABD İsrail’e destek veriyor mu? İşte Netanyahu’nun gerçek amacı

İsrail ile İran arasındaki çatışmalar 8 gündür devam ediyor. İran ile ABD arasındaki nükleer müzakerelerin devam ettiği günlerde İsrail’in devreye girmesi ile artan gerginlik Orta Doğu’da savaş çanlarının çalmasına neden oldu. Çatışmaların devam …