Maduro: Netanyahu, Bu Çağın Herodes’idir

İsrail’in Filistin’e yaptığı katliamlar uluslararası kamuoyunun gündemine oturmaya devam ediyor. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro haftalık basın toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail’in dünyanın gözleri önünde Gazze’de “katliam” yaptığını söyledi.

ULUSLARARASI SESSİZLİK

Maduro yaptığı açıklamada Gazze’deki katliama karşı dünyanın büyük ülkelerinin sessiz kalışının soykırımı aklama çabası olduğunu ifade etti.

“ABD ne yapıyor? Peki Avrupa ne diyor? Sessiz kalıyorlar. Soykırım sessizliği… Hitler zamanından bu yana insanlığın şahit olduğu en korkunç soykırımlardan biri yaşanıyor.” değerlendirmesinde bulundu.”

YAHUDİ TARİHİNDEN ÖRNEK VERDİ

Maduro konuşmasında İsrail Başbakanı Netanyahu’nun katliamlarına karşı uluslararası bir sessizlik olduğunu vurgulayarak, “Müslüman ve Hristiyan çocukları bombalıyor, hukuk onun umrunda değil. Netanyahu, bu çağın Herodes’idir.”

Herodes, Roma İmparatorluğunun kontrolündeki Yahudiye Krallığının Kralı’dır. İsa Peygamberin doğum haberini alınca tahtını korumak için 2 yaşın altındaki tüm erkek bebeklerin öldürülmesi emirini veren zalim biri olarak üç dinin tarih kitaplarında yerini almıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx